Penginapan Percuma Dengan Kredit Perjalanan Airbnb

Penginapan Percuma Dengan Kredit Perjalanan  Airbnb

Saya seorang pengguna servis Airbnb dan dalam masa yang sama juga sebagai hos. Saya berpeluang untuk menjana kredit perjalanan (travel credit) bagi menempah penginapan dengan percuma bergantung kepada jumlah kredit yang kita ada.

Ianya mudah sahaja . Anda boleh baca keterangan di bawah. Langkah mudahnya;

  1. Anda daftar sebagai ahli Airbnb (Daftar Sini)
  2. Anda ajak rakan mendaftar sebagai ahli Airbnb
  3. Rakan anda membuat tempahan / menjadi hos.
  4. Anda dapat kredit perjalanan.
  5. Anda menempah penginapan dengan mata kredit yang ada

Bagaimana rujukan dan kredit perjalanan berfungsi?

Menjemput orang lain ke Airbnb membolehkan anda—dan orang yang anda jemput—mendapat kredit perjalanan untuk digunakan pada tempahan baru. Pengguna boleh mendapat Kredit Perjalanan sehingga RM5,000. Lawat https://ms.airbnb.com/invite untuk bermula. Untuk membolehkan anda berdua mendapatkan kredit, orang yang anda jemput hendaklah mencipta akaun Airbnb baru dengan mengklik pautan yang anda hantar kepada mereka.

Apabila rakan anda melengkapkan tempahan  pertama (layak) mereka, anda akan mendapat kredit perjalanan untuk untuk perjalanan Airbnb anda sendiri. Anda akan menerima kredit perjalanan selepas tarikh berlepas rakan anda.

Tempahan yang layak biasanya bernilai RM75 atau lebih, tidak termasuk yuran tetamu dan cukai. Amaun ini boleh berubah semasa tempoh promosi.

Bagi setiap orang yang anda rujuk, ada dua peluang untuk mendapatkan kredit perjalanan – pertama apabila rakan anda melengkapkan tempahan sebagai tetamu, kedua apabila rakan anda melengkapkan tempahan sebagai hos.

Cara menebus kredit perjalanan

Kredit perjalanan yang tersedia untuk anda akan ditunjukkan secara automatik sebagai kupon di halaman daftar keluar permohonan tempahan anda. Jika kredit perjalanan ini tidak ditambah secara automatik, maknanya tempahan ini tidak layak.

Perlu diingat bahawa kredit perjalanan tidak boleh digunakan untuk tempahan yang telah dibayar, tetapi ia tersedia dan boleh digunakan untuk tempahan pelayak anda yang seterusnya. Kredit Perjalanan akan luput setahun dari tarikh ia dikeluarkan, dan hanya boleh digunakan sekali sahaja. Kredit perjalanan juga tidak boleh digunakan semula jika anda membatalkan tempahan yang menggunakan kredit.

Kredit perjalanan orang yang anda rujuk, akan ditunjukkan secara automatik sebagai kupon di halaman daftar keluar apabila mereka menempah tempahan pelayak di Airbnb.

Free Airbnb Credit

Klik Jemput Rakan pada Papan Pemuka anda untuk melihat butiran semua rujukan semasa anda.

Bagi yang belum ada akaun Airbnb, boleh daftar melalui capaian ini.

Leave a Reply